Endoscopie Epoxylijm steen Vochtmeting Isolatiechips Vochtscherm muur Drogen vochtige woning

Vocht actief bestrijden en weren

Vocht actief bestrijden en weren

Professionele inspectie, vochtmeting en analyse zijn noodzakelijk om goede oplossingen te vinden.

Vocht actief bestrijden en weren, zodat u de problemen daarmee kunt verhelpen en u daar op termijn ook geen last meer van zal hebben? Er bestaan verschillende oorzaken van vochtproblemen, waardoor de actieve bestrijding en het weren daarvan diverse vormen kan aannemen.

Een specialist kan u helpen de vochtproblemen te herkennen, te beoordelen en daar vervolgens de juiste maatregelen aan te koppelen. De combinatie van deze elementen maakt het mogelijk om iets tegen de vochtproblemen te doen, zodat u het binnenklimaat in orde kunt maken en u bijvoorbeeld geen last zal krijgen van schimmels.

Koudebruggen en detaillering controleren

Een vochtige kruipruimte be´nvloedt de gehele bovenliggende woning.

De actieve bestrijding van vocht is mogelijk door middel van meer ventilatie, maar kan ook meteen meer ingrijpende vormen aannemen. Indien onderzoek uitwijst dat er sprake is van een koudebrug of fouten in de detaillering is het van belang om die bouwkundig aan te laten pakken. Als het gevolg van een slechte afdichting van de kelder of kruipruimte kan er bijvoorbeeld een natte ruimte onder de woning ontstaan. Vocht krijgt dan de kans om op te trekken in de gevels, door middel van de capillaire werking van de poreuze materialen. Het betekent in de praktijk dat u te maken krijgt met vochtproblemen, die u actief kunt bestrijden door middel van bouwkundige ingrepen.

Ook boven het maaiveld kunt u te maken krijgen met oorzaken van vochtproblemen, bijvoorbeeld op het moment dat het vocht doorslaat. In dat geval is het verstandig om een specialist goed te laten kijken naar de waterkerende laag van de gevel, net als de opbouw van de spouw in de muur. Het zijn elementen die aan kunnen geven of er sprake is van vochtproblemen, die u actief kunt bestrijden. Door de juiste bouwkundige maatregelen te nemen kunt u voorkomen dat het vocht kan opstijgen of doorslaan, afhankelijk van de situatie waar u mee te maken heeft.

Vochtwerende laag

Vochtwering in gebouwen

De vochtwering in gebouwen kan bovendien een meer algemene vorm aannemen, door het binnenklimaat op de juiste wijze te verzorgen. Een goed binnenklimaat heeft een luchtvochtigheid van 50 - 60%. Uitschieters naar beneden maken het oncomfortabel om in de woning te verblijven, terwijl een te hoge luchtvochtigheid ertoe kan leiden dat er schimmels ontstaan en er schadelijke situaties voor de gezondheid kunnen ontstaan. U kunt eventueel teveel aan vocht weren door bijvoorbeeld voldoende te ventileren.

Door te ventileren komt er frisse lucht het gebouw of de woning binnen, lucht die vocht op kan nemen. Door de lucht met het vocht vervolgens via ventilatie af te laten voeren maakt u weer ruimte voor nieuwe lucht, waardoor dit een doorlopend precies kan worden. Er gelden strikte eisen voor de ventilatie van ruimten, bijvoorbeeld aan de hand van een kier onder de deur of een ventilatierooster in de gevel.

U kunt het vocht actief bestrijden op het moment dat u te maken krijgt met concrete problemen. Door een specialist mee te laten kijken naar wat er aan de hand is kunt u de vochtproblemen verhelpen en die in het vervolg weren, zodat u daar niet opnieuw mee te maken krijgt.

Gratis Offerte Aanvragen ?

Heeft u vochtproblemen en wilt u advies hierover?

Wilt u weten wat het zou kosten om het probleem te verhelpen?

Vraag dan volledig gratis en vrijblijvend een offerte aan.

Dekking in geheel Nederland.

Alle disciplines.

Garantie op alle werkzaamheden.

Wij gebruiken cookies op deze website om de gebruikservaring te verbeteren Meer informatie