Vochtproblemen herkennen Endoscopie Vochtmeting Vochtexpert

Vochtbestrijding

Vochtproblemen verhelpen

Professionele inspectie, vochtmeting en analyse zijn noodzakelijk om goede oplossingen te vinden.

Vochtproblemen verhelpen is mogelijk op verschillende manieren. Het is mogelijk om condens te verhelpen of doorslaand vocht en lekkage aan te pakken, afhankelijk van wat er aan de hand is. Wilt u de kelder waterdicht maken of de kruipruimte isoleren? Er kan sprake zijn van opstijgend vocht en schimmels, net als van vochtige muren die u wilt verhelpen. Er bestaan diverse vochtproblemen. Het is altijd van belang om aan de hand van bekende voorbeelden onderzoek te doen naar wat er mogelijk aan de hand is. Dit biedt richting binnen de beschikbare oplossingen, om de vochtproblemen te verhelpen en bovendien te voorkomen dat die zich opnieuw voor zullen doen.

Condens verhelpen

Condensvorming is een gevolg van vochtproblemen

Binnen de vochtproblemen die u kunt verhelpen kunt u zich allereerst richten op condens. U kunt te maken krijgen met oppervlaktecondensatie en met inwendige condensatie, afhankelijk van de oorzaak van het probleem. In de beide gevallen is het mogelijk de bouwkundige installatie te verbeteren, de vochtproductie te beperken of het ventilatiesysteem te verbeteren. Op die manier valt condens te verhelpen, zodat dit niet kan leiden tot een ideale voedingsbodem voor schimmels om zich te ontwikkelen.

Lees hier verder over het verhelpen van condens.

Doorslaand vocht en lekkage

Vocht via buitengevel slaat door naar binnen.

Is er sprake van doorslaand vocht of heeft u te maken met een lekkage? Dan is er sprake van een heel andere bron van het vocht, waardoor het tevens van belang is om ander onderzoek te doen en dit op een andere manier te verhelpen. Bij doorslaand vocht en lekkages is het vooral van belang om de daadwerkelijke oorzaak te vinden, aangezien die zich niet altijd op het punt van de lekkage of de vochtplek hoeft te bevinden. Een specialist kan u daar uitstekend bij helpen en vervolgens ook de vochtproblemen verhelpen.

Lees hier verder over het verhelpen van doorslaand vocht.

Lees hier verder over het verhelpen van lekkages.

Kelder waterdicht maken en kruipruimte isoleren

Spuiten van isolatiechips in een kruipruimte

Vocht kan op verschillende manieren van buiten naar binnen proberen te treden, bijvoorbeeld via de kelder of de kruipruimte. Het is van belang om zowel de funderingsmuren van de kelder als van de kruipruimte goed af te dichten. Bij voorkeur vanaf buiten, maar het is als noodoplossing ook mogelijk om dit van binnenuit te doen. Het is in ieder geval van belang om te voorkomen dat het vocht naar binnen kan treden. Indien mogelijk is het verstandig om te voorkomen dat het vocht in de funderingsmuren kan trekken, aangezien het daar de zouten in de bouwstoffen op zal lossen en er schade kan ontstaan.

Lees hier verder over het waterdicht maken van kelders.

Lees hier verder over het isoleren van kruipruimtes.

Opstijgend vocht en schimmels

Door spoorvorming groeien schimmels snel op een vochtige ondergrond.

Indien de kelder nat is of de kruipruimte niet voldoende droog is kunt u te maken krijgen met opstijgend vocht. Dit is vocht dat via de capillaire werking van de gevel omhoog trekt, waardoor u daar boven het vloerniveau mee te maken kunt krijgen. Er kunnen schimmels ontstaan bij de vochtplekken, waardoor het verstandig is om hier tijdig iets tegen te doen.

Lees hier verder over het verhelpen van opstijgend vocht.

Lees hier verder over het verwijderen en voorkomen van schimmels en zwammen.

Vochtige muren verhelpen

Injecteren van muur met vochtwerend middel.

Tenslotte kunt u de vochtproblemen in vochtige muren verhelpen, onafhankelijk van de oorzaak van het vocht. Het is desalniettemin wel van belang om goed te kijken naar de oorzaak hiervan. Een gedegen onderzoek helpt de vochtproblemen op de juiste manier te verhelpen, zodat u daar vervolgens geen last meer van zal hebben en ook niet meer van zal krijgen.

Lees hier verder over het verhelpen van vochtige muren.

Gratis Offerte Aanvragen ?

Heeft u vochtproblemen en wilt u advies hierover?

Wilt u weten wat het zou kosten om het probleem te verhelpen?

Vraag dan volledig gratis en vrijblijvend een offerte aan.

Dekking in geheel Nederland.

Alle disciplines.

Garantie op alle werkzaamheden.

Wij gebruiken cookies op deze website om de gebruikservaring te verbeteren Meer informatie