Natte kruipruimte Blaasslang kruipruimte Isolatiechips spuiten Isolatiechips Bodemafsluitingen Schelpenisolatie

Kruipruimte isoleren

Kruipruimte isoleren

Een vochtige kruipruimte be´nvloedt de gehele bovenliggende woning.

De kruipruimte isoleren helpt de vochtbestrijding op peil te brengen, bijvoorbeeld wanneer er sprake is van optrekkend vocht waar u elders in huis vervolgens last van heeft. Op het moment dat de kruipruimte te vochtig is valt daar op verschillende manieren wat aan te doen door middel van isolatie.

Let op: het is verstandig om de bron van het vocht op te sporen, voordat u de kruipruimte laat isoleren. Een geïsoleerde kruipruimte die het vocht gemakkelijk naar binnen toelaat leidt uiteindelijk niet tot het gewenste resultaat.

Er bestaan in principe vier verschillende materialen om de kruipruimte te isoleren:

  • Isolatieparels
  • Isolatiematrassen
  • Isolatiechips
  • Isolatieschelpen
Spuiten van isolatiechips in een kruipruimte

De laatste twee vormen over het algemeen de meest bekende oplossing om de kruipruimte te isoleren. Indien u besluit tot het isoleren van de kruipruimte is het echter van belang om goed na te denken over het doel dat u daarmee voor ogen heeft. Vindt u het bijvoorbeeld van belang dat u schimmelvorming of ongedierte tegen kunt gaan of gaat het u om de muffe lucht die er op dit moment hangt? Indien er sprake is van vochtigheid in huis is er weer een andere oplossing beschikbaar, waardoor het van belang is om daar op voorhand voldoende tijd aan te besteden.

De verschillende materialen voor het isoleren van de kruipruimte kunnen in de ruimte worden aangebracht, waardoor ze er vanuit hun isolerende werking voor kunnen zorgen dat u minder last zal hebben van het vocht. Dat biedt vervolgens de mogelijkheid om bijvoorbeeld te voorkomen dat zich er schimmels kunnen vormen. De kruipruimte is bepaald geen leefruimte, maar het is toch van belang dat het binnenklimaat er goed is. Dit heeft uiteindelijk invloed op alle overige ruimten op de begane grond, omdat die direct of indirect in verbinding staan met de kruipruimte eronder.

Isoleren van de kruipruimte en de vloer

Het isoleren van de kruipruimte is vooral bedoeld om de vochtbestrijding op peil te brengen, dit heeft minder invloed op het wooncomfort en bijvoorbeeld de prettige warme temperatuur van de vloer. Wat dat betreft is het van belang om het onderscheid te maken tussen het isoleren van de kruipruimte en het isoleren van de vloer. Dit eerste kunt u doen op het moment dat er sprake is van teveel vocht in de kruipruimte, waardoor er vochtproblemen ontstaan in huis. Het kan zijn dat de vloer daardoor wordt aangetast, maar het zou ook om de muren kunnen gaan.

Isoleren vloer
Vloerisolatie: isoleren van de onderzijde van de begane grond vloer.

Heeft u last van een koude vloer die het energieverbruik flink op laat lopen, omdat de warmte gemakkelijk verloren gaat? In dat geval is het de moeite waard om goed te kijken naar vloerisolatie. Dit is iets anders dan het isoleren van de kruipruimte. Om de vloer te kunnen isoleren is het echter wel van belang dat de kruipruimte niet te vochtig is. Wat dat betreft kunt u eerst de kruipruimte isoleren om desgewenst daarna ook de vloer te isoleren. Op die manier heeft u een droge kruipruimte, die de basis vormt voor een comfortabele vloer die bij zal dragen aan de prettige warmte in huis.

Gratis Offerte Aanvragen ?

Heeft u vochtproblemen en wilt u advies hierover?

Wilt u weten wat het zou kosten om het probleem te verhelpen?

Vraag dan volledig gratis en vrijblijvend een offerte aan.

Dekking in geheel Nederland.

Alle disciplines.

Garantie op alle werkzaamheden.

Wij gebruiken cookies op deze website om de gebruikservaring te verbeteren Meer informatie