Voegen herstellen steenreparatie aanbrengen waterafstotend materiaal Afvoer vrijmaken Drogen vochtige woning Muur waterafstotend maken Injectiegaten muur

Vochtbestrijding technieken

Vochtbestrijding technieken

Er bestaan verschillende vochtbestrijding technieken, waarmee u kunt voorkomen dat u daar nog langer last van zal hebben. Laat u de vochtproblemen behandelen? Zorg er dan tevens voor dat u de bron van het vocht lokaliseert, zodat u daar niet opnieuw mee te maken krijgt.

Beton- en steenreparatie

Binnen de vochtbestrijding technieken kunt u allereerst kiezen voor een beton- of steenreparatie. Tijdens vorst kan het vocht bevriezen en daardoor flink uitzetten, waardoor er schade kan ontstaan in gegoten beton of in stenen.

Door een reparatie te laten uitvoeren herstelt u de bouwkundige kwaliteiten van de materialen en voorkomt u dat de schade zich verder zal ontwikkelen. Vervolgens is het van belang om ook de bron van de problemen op te zoeken en die te verhelpen.

Bodemisolatie

Min of meer hetzelfde geldt voor bodemisolatie. Bodem- of vloerisolatie helpt u de bodem van de kelder of kruipruimte of de vloer zelf beter droog te houden. U kunt het vocht op die manier bestrijden, waarmee u de warmte-isolerende eigenschappen van de vloer of bodem aanzienlijk kunt verhogen.

Dat lukt echter alleen wanneer er sprake is van een waterdichte afdichting, bij voorkeur aan de buitenzijde. Indien dat praktisch of financieel niet haalbaar is kunt u er ook voor kiezen om de binnenzijde af te dichten.

Impregneren en coaten

De afdichting om het vochtprobleem te bestrijden kunt u realiseren door te impregneren en coaten. Dit kan bijvoorbeeld met PLX, een materiaal dat goed geschikt is om vocht buiten de deur te houden.

Tegelijkertijd kan de gevel wel blijven ademen, zodat u geen problemen krijgt op het gebied van ventilatie.

Injecteren in de muur

Injecteren van muur met vochtwerend middel.

Is er sprake van heel concrete vochtproblemen en zoekt u naar vochtbestrijding technieken om daar meteen wat aan te kunnen doen? Dit kan door middel van een gel die u in de gevel kunt laten injecteren.

De gel voorkomt dat het vocht de kans krijgt om op te trekken, zodat u zich daar geen zorgen over hoeft te maken.

Ventileren

Mechanische ventilatie zorgt voor versnelde afvoer van vochtige lucht.

Om het binnenklimaat in huis vervolgens op peil te houden is het verstandig om de ruimte altijd goed te ventileren. In het Bouwbesluit zijn een aantal belangrijke eisen opgenomen.

Die stellen de minimale eisen op het gebied van ventileren, zodat u niet opnieuw te maken zal krijgen met vochtproblemen.

Vochtmeting en -analyse laten maken

Professionele camera-inspectie.

Is het nog niet goed duidelijk wat er concreet aan de hand is en wilt u goed laten beoordelen welke van de vochtbestrijding technieken het best geschikt zijn? Het is dan de moeite waard om een vochtmeting of een vochtanalyse uit te laten voeren. U kunt op die manier na laten gaan of er sprake is van een vochtprobleem en of het van belang is om daar iets aan te doen.

Er zijn dan vervolgens verschillende vochtbestrijding technieken beschikbaar, waarmee de specialist ervoor kan zorgen dat u in huis niet langer last zal hebben van de vochtproblemen die het binnenklimaat aanzienlijk kunnen aantasten.

Gratis Offerte Aanvragen ?

Heeft u vochtproblemen en wilt u advies hierover?

Wilt u weten wat het zou kosten om het probleem te verhelpen?

Vraag dan volledig gratis en vrijblijvend een offerte aan.

Dekking in geheel Nederland.

Alle disciplines.

Garantie op alle werkzaamheden.

Wij gebruiken cookies op deze website om de gebruikservaring te verbeteren Meer informatie