Nederland is vochtig Condensatie Natte buitenmuur Vocht Vochtmuur Regen

Vocht

Vocht

Vocht in huis is essentieel voor een prettig leefklimaat, maar mag niet in te hoge mate aanwezig zijn. Een luchtvochtigheid van 50 - 60% is ideaal. We kunnen daar comfortabel in verblijven, terwijl schimmels niet de kans krijgen om zich te ontwikkelen en de gevels voldoende droog blijven.

Indien er sprake is van vocht in huis is het van belang om de problemen daarmee tijdig te herkennen. U kunt dat zelf doen, maar het is bovendien mogelijk om daar een specialist voor in te schakelen. Hij of zij kan u helpen aan te geven welke maatregelen er beschikbaar zijn om de vochtproblemen te verhelpen, zodat u de schadelijke gevolgen daarvan kunt beperken. Er bestaan verschillende vochtbestrijding technieken, van beton- en steenreparatie tot bijvoorbeeld een injectie in de gevel of het beter ventileren om vocht de baas te kunnen.

Vochtproblemen herkennen

Indien er sprake is van teveel vocht in huis is het allereerst verstandig om dit goed te herkennen en daar eventueel een specialist naar te laten kijken. Dat lijkt wellicht een open deur, maar het is van groot belang om de oorzaak van de vochtige woning te ontdekken. Is er sprake van een lekkage, van opstijgend vocht of doorslaand vocht? Heeft u te maken met oppervlaktecondensatie, inwendige condensatie of wellicht met bouwvocht? Pas zodra u de bron van de problemen kent valt er iets te doen aan de te hoge aanwezigheid van vocht, zonder dat u slechts de symptomen bestrijdt en u daar op termijn opnieuw mee te maken zal krijgen. Hier vindt u meer informatie over het herkenen van vochtproblemen.

Vochtproblemen verhelpen

Zodra duidelijk is waar het vocht in huis vandaan komt valt daar, eventueel samen met de specialist, wat aan te doen. Er bestaan diverse maatregelen om de problemen met vocht te verhelpen. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan het verhelpen van vochtige muren, het verwijderen van schimmels of het behandelen van opstijgend of doorslaand vocht. De methode van verhelpen volgt uit het type vochtprobleem waar u mee te maken heeft, vandaar dat de fase van herkennen van groot belang is om tot een goede oplossing te komen. Hier vindt u meer over vochtproblemen verhelpen.

Vochtbestrijding technieken

Het verhelpen van vochtproblemen is mogelijk aan de hand van diverse technieken voor vochtbestrijding. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan de reparatie van beton of steen, indien er door vorstschade bijvoorbeeld scheuren zijn ontstaan. Wilt u zich richten op de bodem en de vloer? Het is mogelijk om die te isoleren, waarmee u bijvoorbeeld kunt voorkomen dat de vloer als een koudebrug zal fungeren en dit de vochtproblemen in huis in de hand zal werken.

Verder is het mogelijk om de gevel te laten impregneren of waterdicht te laten coaten. Heeft u last van vocht dat opstijgt in de gevel en bevindt het probleem zich niet buiten, maar onder de woning? Door de gevel te laten injecteren met een gel kunt u dit voorkomen.

Tenslotte is het hoe dan ook verstandig om goed te ventileren. Ventilatie helpt de hoeveelheid vocht in huis op peil te houden. U zorgt daarmee voor een prettig binnenklimaat, waarbinnen zich geen problemen met vocht meer zullen ontwikkelen.

Hier vindt u het complete overzicht vochtbestrijding technieken.

Gratis Offerte Aanvragen ?

Heeft u vochtproblemen en wilt u advies hierover?

Wilt u weten wat het zou kosten om het probleem te verhelpen?

Vraag dan volledig gratis en vrijblijvend een offerte aan.

Dekking in geheel Nederland.

Alle disciplines.

Garantie op alle werkzaamheden.

Wij gebruiken cookies op deze website om de gebruikservaring te verbeteren Meer informatie