Endoscopie Vochtmeting Vochtproblemen herkennen Afvoer vrijmaken Dakwerken Lekkage wastafel verhelpen

Lekkage opsporen & verhelpen

Lekkage opsporen & verhelpen

Professionele camera-inspectie.

Een lekkage opsporen en verhelpen vraagt om verschillende stappen, vanwege de mogelijke oorzaken en diverse oplossingen die er beschikbaar zijn. Het is daarom van belang om aan de hand van voorbeelden na te gaan of er sprake is van een lekkage. Vervolgens moet er onderzoek plaatsvinden om de bron daarvan op te sporen, zodat de lekkage daadwerkelijk bij de bron kan worden verholpen.

Vocht in de woning

Voorbeelden van lekkage

Om de lekkage effectief op te kunnen sporen is het allereerst van belang om goed op de hoogte te zijn van eventuele voorbeelden hiervan. Het is bijvoorbeeld goed mogelijk dat er sprake is van een lekkende kraan achter het tegelwerk. Dit valt in eerste instantie niet meteen te zien, maar kan wel tot vervelende problemen leiden. Bovendien kan er sprake zijn van een losgesprongen rioleringsbuis of wellicht een doorgeroeste CV-koppeling. Soms is er sprake van verstoppingen of een verweerde of gescheurde kitnaad. Tenslotte is het mogelijk dat er een mislukte doe-het-zelf poging is gedaan om het installatiewerk te vervangen, waardoor er nu sprake is van lekkage. Voordat de bron van de vochtproblemen duidelijk is valt daaraan eigenlijk nog niets op te sporen en te verhelpen.

Lekkage opsporen

Om de lekkage op te kunnen sporen zijn er verschillende vormen van onderzoek beschikbaar. Het is bijvoorbeeld verstandig om na te gaan of er in de woning bluswerkzaamheden zijn uitgevoerd, aangezien dit een aanwijzing kan zijn van eventuele problemen. Daarnaast is het verstandig om na te gaan of er een relatie bestaat tussen de lekkage die wordt geconstateerd en het gebruik van de kranen, de CV of de riolering.

Let op: probeer de relaties afzonderlijk van elkaar vast te stellen. Dus test of er sprake is van een relatie met het gebruik van de kranen. Stop dan met het gebruik van de kranen en probeer de CV en de riolering.

Veel voorkomende vochtbestrijding technieken

Lekkage verhelpen

Zodra eenmaal duidelijk is wat er aan de hand is zijn er verschillende oplossingen beschikbaar om de lekkage na het opsporen ook daadwerkelijk te verhelpen. Het gaat dan bijvoorbeeld om een controle op de aangetroffen vochtplek, om na te gaan of er daar sprake is van een lekkagebron. Is dat niet het geval of is dit niet meteen duidelijk? Dan is het de moeite waard om ook de uitnaden goed na te lopen. Probeer de conditie van bijvoorbeeld de naden bij de badrand te beoordelen, aangezien er sprake kan zijn van slecht geworden kit die nu leidt tot een lekkage.

Tijdens het opsporen en verhelpen van de lekkage is het tenslotte de moeite waard om het leidingwerk te vervangen of de kitvoegen en kitafdichtingen aan te pakken, aangezien het risico bestaat dat de lekkage daar vandaan komt.

Aan de hand van de voorbeelden, de mogelijkheden met betrekking tot het onderzoek en uiteindelijk de oplossingsrichtingen valt een lekkage op te sporen en te verhelpen. Zorg ervoor dat goed duidelijk is waar de bron van de lekkage zich bevindt, om te voorkomen dat er alleen een symptoom verholpen wordt en de lekkage opnieuw zal beginnen.

Gratis Offerte Aanvragen ?

Heeft u vochtproblemen en wilt u advies hierover?

Wilt u weten wat het zou kosten om het probleem te verhelpen?

Vraag dan volledig gratis en vrijblijvend een offerte aan.

Dekking in geheel Nederland.

Alle disciplines.

Garantie op alle werkzaamheden.

Wij gebruiken cookies op deze website om de gebruikservaring te verbeteren Meer informatie