Voegen herstellen steenreparatie Epoxylijm steen

Beton- en steen reparatie

Beton- en steenreparatie

Een beton of steenreparatie biedt uitkomst wanneer er sprake is van gevelschade. Dit kan uiteraard verschillende oorzaken hebben. In veel gevallen is er sprake van vocht dat de gevel aantast, aangezien dit hier een belangrijke vijand voor vormt.

De schade aan de gevel ontstaat veelal door de vochtigheid, al kan die overal vandaan komen. Er kan bijvoorbeeld sprake zijn van regen of afvloeiend water dat in de gevel terecht komt. Vervolgens kan er vorstschade ontstaat, omdat de temperaturen zullen stijgen en dalen en het vocht daardoor uit zal zetten of juist weer zal krimpen.

Bovendien kan er sprake zijn van zoutschade, schade door de milieubelasting of schade door een foutieve reiniging. Ten slotte kan er sprake zijn van plannings- of uitvoeringsfouten, waardoor er schade aan het beton of de stenen ontstaat. In alle gevallen is het van belang om een beton- of steenreparatie uit te laten voeren, zodat het materiaal z’n bouwkundige degelijkheid weer terugkrijgt.

Oorzaken van schade aan de gevel

Er bestaan een aantal oorzaken voor schade aan de gevel door vocht. De vochtproblemen ontstaat bijvoorbeeld vanwege de eigenschappen van sommige bouwstoffen zelf. Er kan sprake zijn van een bouwstof met een hoge mate van poreusheid. Dat betekent dat het vocht er gemakkelijk in kan trekken, in veel gevallen als het gevolg van de capillaire zuiging.

Daarnaast kan er sprake zijn van bouwfouten. Het komt bijvoorbeeld voor dat de afdekkingen ontbreken of dat deze gebrekkig zijn. Verder kan er voegwerk uit de gevel vallen of kan een dakaansluiting lekken en daarmee zorgen voor vocht in de gevel.

Verder is de gevel in sommige gevallen niet goed geschikt zijn voor pleister- of verfwerk, waardoor er achteraf een beton- of steenreparatie nodig kan zijn. Er kan sprake zijn van scheurvorming, ontbrekende horizontale isolatie bij optrekkend vocht of een poreuze fundering. In alle gevallen kunt u te maken krijgen met vochtproblemen, waardoor u een beton- of steenreparatie dient uit te voeren. Daarnaast is het verstandig om voor de vochtbestrijding te zorgen, zodat u daar in een later stadium niet opnieuw mee te maken zal krijgen.

Betonreparatie laten uitvoeren

Een betonreparatie laten uitvoeren, bijvoorbeeld omdat er sprake is van schade aan de vloer of aan de gevels? Tegenwoordig worden huizen veelal gemaakt met gegoten beton. Vocht heeft een zeer nadelige invloed op dit materiaal, bijvoorbeeld tijdens vorst op het moment dat het zal uitzetten. Er kan dan schade ontstaan aan het beton, waardoor een betonreparatie noodzakelijk zal zijn.

Steenreparatie laten uitvoeren

Een steenreparatie vormt een goede keuze wanneer er bijvoorbeeld scheuren in de gevel ontstaan. Dit kan het gevolg zijn van vocht. Het is in die gevallen tevens van belang om de bron van het vocht op te sporen, zodat u kunt (laten) voorkomen dat het vocht zich opnieuw op zal hopen en er weer schade zal ontstaan. Door de problemen bij de bron aan te pakken kunt u eenvoudig voorkomen dat u op termijn opnieuw een beton- of steenreparatie dient te laten uitvoeren.

Voegen herstellen steenreparatie

Gratis Offerte Aanvragen ?

Heeft u vochtproblemen en wilt u advies hierover?

Wilt u weten wat het zou kosten om het probleem te verhelpen?

Vraag dan volledig gratis en vrijblijvend een offerte aan.

Dekking in geheel Nederland.

Alle disciplines.

Garantie op alle werkzaamheden.

Wij gebruiken cookies op deze website om de gebruikservaring te verbeteren Meer informatie