Vloerlekkage Vocht in de woning Hemelwaterafvoer Scheur in muur

Lekkage

Lekkage

Lekkage herkennen in de woning of meer weten over waar het vocht vandaan kan komen? Het herkennen van vochtproblemen als het gevolg van lekkage is vaak niet het meest lastige punt, het is wel een stuk moeilijker om na te gaan waar het vocht precies vandaan komt.

Specialisten beschikken over apparatuur om de bron van de problemen op te sporen, waardoor het mogelijk is de lekkage te verhelpen en er tevens voor te zorgen dat die niet opnieuw voor problemen zal zorgen.

Oorzaak van lekkage in de woning

Er bestaan verschillende oorzaken voor lekkage in de woning, die u kunt herkennen door na te gaan hoe de (onzichtbare) installatie eruit ziet. Er kan bijvoorbeeld sprake zijn van een lekkende kraan achter het tegelwerk. Indien u al langer in de woning woont is het verstandig om na te gaan hoe de installatie er achter het tegelwerk uitziet, indien u de woning nog niet zo lang bewoont is het mogelijk om een specialist een analyse te laten maken. Het is daarvoor uiteraard niet nodig om het tegelwerk er meteen uit te breken, al kan het van belang zijn om dit wel te doen om het probleem op te lossen.

Er kan daarnaast sprake zijn van een losgesprongen rioleringsbuis. Dit betekent allereerst een lekkage in de woning die u gemakkelijk kunt herkennen, mede vanwege de stank die er kan ontstaan. Dat hoeft overigens niet te gebeuren op het punt van de lekkage, aangezien dat punt luchtdicht kan zijn afgewerkt. Verder is een eventuele lekkage te herkennen op plaatsen waar er sprake is van een doorgeroeste cv-koppeling of een verstopping.

Lekkage na doe-het-zelf pogingen

In sommige gevallen zijn er doe-het-zelf pogingen gedaan in een woning. Dit kan u zelf hebben gedaan, maar het is tevens mogelijk dat de vorige bewoner aan de slag is geweest en dat er toch iets niet helemaal goed is gegaan. Specialisten komen het regelmatig tegen, door middel van een lekkage waar in eerste instantie geen duidelijk aanwijsbare oorzaak voor beschikbaar is.

Een lekkage in de woning kan op verschillende manieren ontstaan. Het is altijd verstandig om onderzoek te doen naar eventuele kluswerkzaamheden die er zijn uitgevoerd. In veel van de gevallen vormend ie de bron van de problemen, waardoor ze concreet kunnen aanwijzen waar u de oorzaak van het probleem dient te zoeken.

Vocht in de woning
Een doorvoer door de fundering zorgt vaak voor vochtproblemen

Tijdens het herkennen van de lekkage is het bovendien verstandig om de verschillende kranen eens open te zetten en weer te sluiten, om na te gaan of de lekkage daarmee verband houdt. U kunt dat op dezelfde manier doen voor het gebruik van de cv-installatie en de riolering. Uiteraard is het van belang om de diverse onderdelen los van elkaar in te schakelen, zodat u kunt nagaan waar de lekkage daadwerkelijk vandaan komt.

Lekkage leidt tot acute vochtproblemen in de woning, waardoor het verstandig is om daar direct een specialist bij te halen. Hij of zij kan de lekkage herkennen, de bron opsporen en daar vervolgens wat aan doen. U laat daarmee de lekkage verhelpen en tevens voorkomen dat u daar opnieuw mee te maken krijgt.

Gratis Offerte Aanvragen ?

Heeft u vochtproblemen en wilt u advies hierover?

Wilt u weten wat het zou kosten om het probleem te verhelpen?

Vraag dan volledig gratis en vrijblijvend een offerte aan.

Dekking in geheel Nederland.

Alle disciplines.

Garantie op alle werkzaamheden.

Wij gebruiken cookies op deze website om de gebruikservaring te verbeteren Meer informatie