Muur waterafstotend maken Waterafstotend aanbrengen waterafstotend materiaal Vochtwerende laag Coaten fundering

Impregneren & coaten

Impregneren & coaten

De gevel impregneren en coaten helpt die waterdicht of waterafstotend te maken, zodat u geen last meer zal hebben van vochtproblemen. We spreken in technische termen van een hydrofoberende afdichting van gevels en soortgelijke bouwelementen.

PLX is uitstekend geschikt voor het impregneren en coaten van gevels. Het gaat om een reukarm en diep penetrerend middel voor deze werkzaamheden, op basis van speciaal daarvoor ontwikkelde kunststoffen. Die zorgen er met hun langdurige bescherming tegen vocht voor dat er in huis geen sprake meer zal zijn van vochtproblemen.

Waterdicht coaten met PLX

Het impregneermiddel PLX maakt het mogelijk om de gevel te coaten en er daarmee voor te zorgen dat vocht niet langer een probleem zal vormen. Het is van belang om het middel na het aanbrengen goed te laten drogen, zodat de hydrofoberende afdichting voorkomt dat vocht en de weersinvloeden de achtergebleven kunststoffen nog langer kunnen aantasten.

Het grote voordeel van PLX is dat de gebruikte kunststoffen niet zullen verdampen of vergassen en dat er geen sprake is van onaangename bijwerkingen voor mensen, huisdieren en het milieu. Het doel van het impregneren en coaten met PLX is een goede bescherming van de gevel, door die waterafstotend te maken. Dit voorkomt bovendien de zuigende werking van minerale bouwstoffen, zoals metselwerk, pleisterwerk en beton. Aan de andere kant zal de waterdampdoorlatendheid netjes behouden blijven, waardoor het wel gewoon mogelijk blijft om de wand te laten ademen en voldoende te ventileren.

De werkwijze voor het impregneren en coaten is afgekeken van de natuur, aangezien de bomen in de herfst een vergelijkbare methode gebruiken. Ze drukken het water uit de takken en de stam terug in de wortels, om zich tegen schade door vorst te kunnen beschermen. Dat betekent dat ze het oppervlakte spanningsverschil tussen de bouwstof en het water zo sterk verhogen, dat de bouwstof niet meer naar binnen kan dringen. De bouwstofporiën worden aan de andere kant niet afgesloten, waardoor de waterdampdoorlatendheid wel gewoon behouden blijft.

Muur waterafstotend maken

Impregneren van gevels, rollagen en schoorstenen

Het impregneren en coaten kan worden uitgevoerd voor verschillende bouwelementen, waaronder natuurlijk de gevel. Daarnaast is het gebruikelijk om ook rollagen en schoonstenen op die manier te beschermen. Het indringen van regen- en spatwater vormt dan geen probleem meer. Dit betekent dat de muren zullen opdrogen en dat de oppervlakken mooi schoon blijven. Er zal geen regenwater meer worden opgenomen, waardoor het vuil dat daarin aanwezig is geen rol meer kan spelen.

Waterafstotend

Bovendien helpt het impregneren en coaten van de gevel de warmte isolatie van de muren te verbeteren, omdat de droge bouwstoffen die daarmee worden gecreëerd een aanmerkelijk betere warmte isolatie bieden dan de vochtige bouwstoffen waar voorheen sprake van was.

Verder kan het impregneren met GLX helpen witte kalkuitslag op de gevel te voorkomen, net als de aangroei van mossen en algen. Het is daarmee een interessant materiaal op het gebied van vochtbestrijding. Het voorkomt belangrijke vochtproblemen, door de gevel te impregneren en coaten en die daarmee zo goed mogelijk waterafstotend te maken.

Gratis Offerte Aanvragen ?

Heeft u vochtproblemen en wilt u advies hierover?

Wilt u weten wat het zou kosten om het probleem te verhelpen?

Vraag dan volledig gratis en vrijblijvend een offerte aan.

Dekking in geheel Nederland.

Alle disciplines.

Garantie op alle werkzaamheden.

Wij gebruiken cookies op deze website om de gebruikservaring te verbeteren Meer informatie