Injectiegaten muur Vochtscherm muur Injectiepistool Chemicalieninjectering

Injecteren

Injecteren

Injecteren van muur met vochtwerend middel.

De muur injecteren tegen vocht en benieuwd hoe dat in z’n werk gaat? Het is een beproefde methode om te voorkomen dat het vocht nog langer de kans heeft om op te trekken of op te stijgen. Het voorkomt dat vocht omhoog kan komen, bijvoorbeeld vanuit de kelder of kruipruimte. Daardoor heeft u er in huis minder last van en helpt injecteren bij het bestrijden van vochtproblemen.

Het injecteren van de gel in de wand gebeurt met een gel, die voorkomt dat het vocht nog langer de kans heeft om verder omhoog op te trekken. U laat als het ware een blokkade opwerpen, die ervoor zorgt dat de ruimte boven de gel gewoon droog blijft. Dit komt de isolatie sterk ten goede en voorkomt vervelende problemen met schimmels.

Injecteren met een gel

Specialisten kunnen de muur injecteren met een gel, die het optrekkend vocht tegen te houden. Om de gel te kunnen injecteren is het allereerst van belang om gaten in de muur te boren. Dit gebeurt over het algemeen net boven de vloerpas, zodat het vocht zo laag mogelijk kan worden aangepakt. De gaten worden schuin omlaag geboord, zodat het vocht de hoogte van de vloer niet zal bereiken.

Injectiegaten muur
Om de 10 cm dienen openingen te worden gemaakt waarna het vochtbeschermende middel wordt ge´njecteerd.

Het is tijdens het boren van de gaten voor het injecteren onder andere van belang dat de tussenafstand in orde is. Het dient te gaan om steeds 10 centimeter, zodat de gaten niet te dicht bij elkaar komen te zitten. De gaten worden opgevuld met een vochtwerende gel. Op die manier vormen de gaten geen probleem meer en heeft de gel de kans om het optrekkend vocht te voorkomen. Het resultaat is effectieve vochtbestrijding, zodat u geen last heeft van optrekkend vocht dat leidt tot schimmels of de ventilatie in het algemeen in de weg zit.

Kosten per lopende meter

Last van optrekkend vocht en dat laten oplossen door middel van injecteren? Het is altijd verstandig om de vochtige muren op voorhand te laten inspecteren. Een specialist in vochtbestrijding kan aangeven wat er aan de hand is en of het bijvoorbeeld noodzakelijk is om op verschillende hoogten te injecteren. Het is vooral van belang om professioneel te laten beoordelen waar het vocht zich op dit moment bevindt en wat de beste manier vormt om dit in de toekomst tegen te gaan.

Meerlagensysteem voor het injecteren tegen vocht

De kosten voor het injecteren van de muur met een gel tegen optrekkend vocht kunnen behoorlijk uiteenlopen. In sommige gevalen is het bijvoorbeeld van belang om een meerlagensysteem aan te brengen. Er is dan sprake van een wapeningsnet, dat bestand is tegen zouten, scheuren, barsten en een hoge waterdruk. Dit is vooral van belang op het moment dat de muur zelf onvoldoende stevigheid biedt om die te injecteren.

Het is verstandig om meerdere offertes aan te vragen bij specialisten in het injecteren van de muur, om optrekkend vocht te bestrijden. Aan de hand daarvan krijgt u een goed beeld van de kosten in uw specifieke situatie, bijvoorbeeld aan de hand van het type wand en de mate van vochtproblemen.

Gratis Offerte Aanvragen ?

Heeft u vochtproblemen en wilt u advies hierover?

Wilt u weten wat het zou kosten om het probleem te verhelpen?

Vraag dan volledig gratis en vrijblijvend een offerte aan.

Dekking in geheel Nederland.

Alle disciplines.

Garantie op alle werkzaamheden.

Wij gebruiken cookies op deze website om de gebruikservaring te verbeteren Meer informatie